Sananen bloggaajasta itsestään

(English summary below)
Tätärätätää! Tästä se alkaa. Mun oma käsityöaiheinen blogi. Toivottavasti viihdyt!

Ihan muutama sana itsestäni. Olen 4-kymppinen käsityöharrastaja Etelä-Savosta. Mulla on taustaa sekä matkailu- että ITC-alalla. Keväällä 2018 valmistun tekstiiliartesaaniksi. Vielä kiinnostaisi opiskella perustutkintoa pidemmälle, mutta aika näyttää. Eläkeikään on (jos Veikkauksen eläkeanomus ei mene läpi) vielä niin pitkä aika, että kerkiihän tässä vielä muutaman tutkinnon suorittaa. Ikuinen opiskelija siis. :-)

Lanka: Novita Nalle, ohje: Novita
Käsityöharrastukseni sai alkunsa 2009 tällä Avotakasta löytämälläni torkkupeitto-ohjeella. Ihastuin, ja halusin ostaa tuollaisen peiton, mutta samantien tajusin, ettei tuollaista mistään kaupasta löydy. Ei käynyt pienessä mielessänikään, että olisin voinut tilata jonkun tekemään sen mulle. Joten marssin silloiseen Anttilaan, taikka Citymarkettiko se oli, ja kävin ostamassa langat ja puikot ja rupesin hommiin. Eihän se nyt kovin vaikea ohje voi olla, kun siinä on vaan oikeaa ja nurjaa, eri tavoin yhdisteltyinä vaan. Kuukausia myöhemmin torkkupeitto oli valmis ja mulla konu olo siitä, että mitäs näillä vapautuneilla käsillä nyt tehdään telkkaria katsellessa. Siitä se sitten alkoi ja nykyään ei voi juuri enää katsella telkkaria ilman että kädet touhuaa samalla.

Hugo
Perheeseeni kuuluu ranskanbulldoggi Hugo. Monin puolin aivan ihana rotu, mutta kovin, kovin sairas. Koirani on ihan yhtä allerginen ja ruoka-ainerajoitteinen kuin emäntänsäkin. Harrastuksiini kuuluukin koiran kanssa eläinlääkärissä juokseminen. Valitettavasti.

Lisäksi tällä Täti Monikalla on neljä veljienlasta, joiden kanssa touhuta. Otan siis mielelläni vastaan lasten kanssa tehtäviä käsityö- ja askarteluideoita! Neulahuovutusta sekä mosaiikki- ja betonitöitä on jo kokeiltu. Ja vähän makrameetakin.









English summary:

I am an artisan student in my 40's graduating in spring 2018. My journey in handicrafts begun in 2009 when I spotted this blanket (see picture above) in a magazine and just wanted to have it. I only had knitted at elementary school but figured the pattern was not so difficult. Just knitting and purling. Several months later my blanket was ready and I was hooked (pun intended). Nowadays it's difficult to watch tv doing nothing, so I knit and crochet a lot. I don't have kids of my own, but I have three nieces and one nephew. Together we've tried at least needle felting, mosaic- and concrete crafts and a bit of macrame (I would be happy to receive any suggestions as to what I could craft with kids). I am eager in perfecting my skills and learning new techniques. I have a french bulldog called Hugo. He is such a lovely personality (as is pretty much all the members of this breed), however he has a lot of allergies and has a very constrained diet. We help vets make their living, unfortunately. Despite all the great characters of this breed, it's a very sick one with a lot of allergies, skin, eye and spinal problems, not to mention the breathing issues and consequent heat regulation problems, snoring etc due to the brachycephalic head shape. I truly love my dog but cannot recommend getting a member of this breed to anyone. If you do, prepare to spend a lot of money on vet bills.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

5 Vinkkiä kun kirjoneule kirraa

(Ilmaisia) neule- ja virkkausohjeita loppuelämäksi

Selvitä langan koostumus 1 - polttotesti